Akupunktur kan hjælpe mod gener fra overgangsalderen

Overgangsalderen er en periode, som kan være meget svær at håndtere for mange kvinder. Selve betegnelsen overgangsalderen henleder tankerne på en måske kortere overgang, men perioden er faktisk typisk på 2-5 år, hvilket kan være meget lang tid, hvis man er belastet af gener. 

Der er overordnet set 4 hovedgrupper af symptomer, som kendetegner overgangsalderen. Det er: 

Vasomotoriske symptomer – Som består af pludselige varmefornemmelser. Det er det, som kendes under navnet hedeture, hvor varmen spreder sig fra ansigt og hals ned til brystkassen og videre ud. Det er dog ikke bare rødme, som viser sig, men også svedeture, hjertebanken – og faktisk også hovedpine og søvnløshed som følge. Fraværet af kontrol gør hedeturene meget ubehagelige, og de kan opstå når som helst. 

Blødningsforstyrrelser – I overgangsalderen forekommer der en uregelmæssig modning af livmoderslimhinden. Det betyder dermed ineffektiv afstødning af slimhinden ved menstruation. Disse blødninger kan både forekomme pletvis eller vise sig som kraftigere og længerevarende blødninger. 

Urinvejs- og slimhindesymptomer – I overgangsalderen vil det forekomme, at slimhinderne i skeden, urinrøret og blæren bliver tyndere og også mere sart. Det kan føre til seksuelle udfordringer med tørhed i skeden, smerter og blødning under sex. Vandladningen kan også blive både mere sviende og hyppig, hvilket kan vise sig både i dagtimerne såvel som ved natlig vandladning, som går ud over søvnen.

Psykiske og psykomotoriske gener – Overgangsalderen kan også byde på psykiske gener som træthed, søvnløshed, svingende humør og periodevis udsving med alt fra aggressivitet, øget gråd, tenderen til depression, manglende selvværd etc.

Akupunktur kan være en god hjælp 

Selvom overgangsalderen påvirker meget individuelt, vil mange kunne finde aflastning i akupunkturens verden. Flere stedet i landet, som f.eks. ved akupunktur i Vanløse hos Isisklinikken, tilbydes der akupunktur mod netop generne i overgangsalderen. Ligesom generne fra overgangsalderen er meget individuelle, vil der også være forskel på, hvor meget behandling der er at anbefale. Forskning viser dog, at flere og flere kvinder oplever, markant bedring med ingen eller færre hedeture og bedre søvn efter behandling med akupunktur. Derfor giver det mening at modtage behandlingen, som kan variere mellem enkelte behandlinger til flere og/eller tilbagevendende behandlingsserier med halve eller års mellemrum for kvinderne.

Med tanke på den aflastning, som den risikofrie kinesiske behandlingsform tilbyder, er der alt at vinde for de kvinder, der mister livskvalitet og oplever decideret ubehag på grund af kroppens forandringer under overgangsalderen. Brug derfor akupunkturen, som kan genoprette kroppens kemiske balance, og dermed reducere eller helt fjerne de ubehagelige symptomer.